Zdrowy lunchbox z kanapkami i warzywami

Zdrowy lunchbox z kanapkami i warzywami

Podstawa dobrego dnia to odpowiednio zbilansowane śniadanie! Zjedz je z nami! 🙂 

SKŁADNIKI

  • 4 małe kromki pełnoziarnistego/razowego pieczywa
  • masło
  • 2 plasterki wędliny
  • 4 plastry sera (gouda, edamski, tylżycki lub inny ulubiony)
  • tuńczyk odsączony z nadmiaru oleju
  • 4 liście sałaty
  • 4 plastry pomidora
  • Dodatkowo: pokrojone w słupki marchewki, winogrona, jabłko, borówki i garść orzechów laskowych (lub innych ulubionych). Owoce możesz dowolnie wymieniać na swoje ulubione lub sezonowe (bo te smakują najlepiej).

PRZEPIS I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Kromki pieczywa smarujemy masłem.
  2. Na jednej parze chleba układamy wędlinę, ser, sałatę, pomidory i ogórki.
  3. W kolejnej parze w zestawie wymieniamy wędlinę na pysznego tuńczyka, dopełniamy dodatkami.
  4. Kanapki wkładamy do lunchowego pudełka.
  5. Zestaw obowiązkowo dopełniamy ulubionymi owocami oraz pokrojoną w słupki marchewką.
  6. W tak przygotowanym drugim śniadaniu nie może zabraknąć bogatych w super składniki orzechów. Mogą to być orzechy laskowe, nerkowca, włoskie lub migdały.
  7. Pamiętaj również o wodzie!

Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *