Kotleciki z jajek a`la carbonara

Kotleciki z jajek a la carbonara

Przepis z sosem carbonara w niecodziennym wydaniu 🙂

SKŁADNIKI

  • 30 dag wędzonej szynki
  • 1 opak. Fix Spaghetti Carbonara Knorr
  • 20 dag ugotowanych ziemniaków
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 surowe jajka
  • 40 dag bułki tartej
  • gałka muszkatołowa
  • sól do smaku
  • 5 łyżek oleju
  • 1 pęczek posiekanej natki pietruszki

PRZEPIS I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Szynkę pokrój w kostkę. Ugotuj jajka i zetrzyj je na tarce wraz z ugotowanymi ziemniakami. Następnie połącz starte jajka i ziemniaki z szynką.

2. Dodaj surowe jajka, łyżkę tartej bułki oraz szczyptę gałki muszkatołowej i soli. Masę delikatnie wymieszaj.

3. Uformuj 8 kotlecików, obtocz w pozostałej ilości bułki tartej i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu (na złocisty kolor). Następnie przełóż je w ciepłe miejsce.

4. Przygotuj Fix Spaghetti Carbonara Knorr zgodnie z podstawowym przepisem, ale bez dodatku szynki.

5. Do kotlecików dodaj gotowy Fix Knorr oraz posiekaną natkę (możesz udekorować danie również plastrami podsmażonych pieczarek). Podawaj je np. z ziemniakami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *