Pomidorki w zalewie

Pomidorki w zalewie

Pomidorki w aromatycznej zalewie idealne jako dodatek do wielu dań 🙂 

SKŁADNIKI

  • 4 kg pomidorów
  • 1 cebula
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • 6 ząbków czosnku
  • koperek
  • 6 goździków
  • 1,5 L wody
  • 1 szklanka Octu 10 % O…
  • 0,5 szklanki Oleju O…
  • 6 łyżeczek cukru
  • 2 łyżki soli do przetworów Cenos

PRZEPIS I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Pomidory dokładnie umyć.

2. Do słoików wrzucić ziele angielskie, pieprz, ząbek czosnku, liść laurowy, jeden goździk.

3. Cebulę obrać i pokroić w talarki.

4. Układać pomidory na przemian z cebulą.

5. Na wierzch dodać gałązkę koperku.

6. Do gotującej się zalewy dodać cukier, sól oraz ocet i olej. Zalewę przestudzić.

7. Zalać zalewą pomidory w słoikach i zakręcić.

8. Pasteryzować słoiki 10 min.

Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *