Pączki w 5 minut

Pączki w 5 minut

Szybkie pączki, które będą doskonale smakować nie tylko w Tłusty Czwartek 🙂

SKŁADNIKI

  • 2 serki homogenizowane OSM Piątnica
  • 2 szklanki mąki Szymanowskiej
  • 1/2 szklanki cukru pudru O…
  • 2 jajka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 litr oleju Beskidzkiego Bielmar

PRZEPIS I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Olej rozgrzewamy.

2. Wszystkie pozostałe składniki mieszamy. Ciasto powinno mieć kleistą konsystencję.

3. Nabieramy ciasto małą łyżeczką, następnie umieszczamy w garnku.

4. Pączki smażymy na złoty kolor z obu stron.

5. Przekładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z tłuszczu.

6. Wystudzone pączki posypujemy cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *