Fasolka w sosie pomidorowym z wędzonym boczkiem

Fasolka w sosie pomidorowym z wędzonym boczkiem

Danie proste do przygotowania, a jednocześnie pyszne i sycące.

To propozycja dla wszystkich, którzy nie lubią spędzać w kuchni zbyt wiele czasu, ale cenią sobie smaczne posiłki.

SKŁADNIKI

  • fasola biała z puszki – 400 gramów
  • boczek wędzony pokrojony w kostkę – 200 gramów
  • cebula posiekana – 1 sztuka
  • czosnek (roztarty) – 2 ząbki
  • koncentrat pomidorowy – 1 łyżka
  • Musztarda miodowa Prymat – 1 łyżka
  • Rosół/ bulion – 1 szklanka
  • pomidory pelati – 200 gramów
  • Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat – 2 łyżki
  • natka pietruszki – 1 pęczek
  • olej rzepakowy – 2 łyżki
  • sól morska Prymat – do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat – do smaku

PRZEPIS I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. W rondlu na oleju smażymy boczek, cebulę, czosnek.

2. Po chwili dodajemy musztardę, przecier pomidorowy.

3. Wlewamy rosół oraz dodajemy pomidory i Przyprawę do dań z fasoli.

4. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy kilka minut.

5. Następnie dodajemy fasolę, gotujemy, mieszamy i ponownie doprawiamy do smaku.

6. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *