Kotlety z karkówki

Składniki:

4 kotlety z karkówki
1 łyżeczka miodu
2 ząbki czosnku
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki soku z cytryny
majeranek, tymianek, papryka słodka, chilli
sól i pieprz

Przygotowanie:

Kotlet zbijamy pięścią (nie używamy tłuczka, bo mięso będzie za suche). Z miodu, sosu sojowego, soku z cytryny i przypraw (pieprzu, soli, majeranku) robimy marynatę. Mięso powinno poleżeć w niej co najmniej 2 godziny. Po wyjęciu z marynaty układamy je na dobrze rozgrzanym grillu i pieczemy w zależności od grubości i upodobań od 5 do 8 minut z każdej strony. Dzięki dodaniu miodu karkówka nabierze pięknego, złotego koloru. Podajemy z kaszą lub pieczonymi ziemniaczkami i sałatką szwedzką O! Smacznego!