Cytrynowa pierś z kurczaka z brokułami

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka
2 łyżki mąki kukurydzianej
1,5 szklanki bulionu,
mały brokuł
2 ząbki czosnku
olej
sok z ćwiartki cytryny
sól, pieprz

Przygotowanie:

Kurczaka myjemy i kroimy w wzdłuż na pół. Kotlety z dwóch stron obsypujemy solą, pieprzem, mąką. Dodajemy wyciśnięty jeden ząbek czosnku. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy kotlety na złoty kolor. Usmażone mięso odkładamy na talerz. Na patelnię po kurczaku wciskamy drugi ząbek czosnku i zalewamy szklanką bulionu. Dodajemy brokuły i gotujemy przez minutę. W pozostałym bulionie rozprowadzamy łyżeczkę mąki. Wlewamy mieszaninę na patelnię i dokładnie rozprowadzamy. Gotujemy pod przykryciem, aż brokuły delikatnie zmiękną. Dodajemy sok z cytryny. Mięso polewamy sosem. Podawać z kaszą kuskus. Smacznego!