Wegetariańskie kotlety z kaszy jęczmiennej

Kotlety wegańskie z burakiem

Składniki:

300 g kaszy jęczmiennej perłowej Sonko

100 g tartego żółtego sera

pęczek koperku

2 jajka

słoiczek buraczków tartych marki O…

2 cebule

2 łyżki przyprawy do mięs Knorr

bułka tarta

olej do smażenia

Składniki na sos jogurtowy:

1 szt. Jogurtu naturalnego Activia

2 ząbki czosnku

sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Kaszę ugotować i odstawić do ostudzenia. Do wystudzonej kaszy dodać ser, posiekany koperek, jajka, start a cebulę oraz słoiczek buraczków tartych. Następnie dodać przyprawy i bardzo dokładnie wymieszać. Z przygotowanej masy formować kulki, obtaczać w bułce tartej i smażyć rozgrzanym oleju. Podawać z sosem jogurtowym. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *