logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore.

Schab duszony z kluskami śląskimi

Składniki:

800 g schabu
2 średnie cebule
4 łyżki musztardy
zioła i przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, kolendra, rozmaryn, 2 liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego
2 łyżki oleju
1,5 l bulionu wołowego

Przygotowanie

Schab kroimy w plastry, smarujemy musztardą i obsypujemy z każdej strony solą i pieprzem. Smażymy na patelni bez tłuszczu. Kiedy mięso się zarumieni przekładamy do garnka. Cebule kroimy w półplasterki i smażymy na oleju. Gdy cebulka się zarumieni przekładamy do mięsa. Całość podlewamy bulionem i dodajemy przyprawy. Mięso dusimy do miękkości. Podajemy z kluskami śląskimi i ulubioną surówką. Smacznego!