logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore.

Pieczona golonka z indyka

Składniki:

2 golonki z indyka
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka imbiru
2 łyżki soku z cytryny
1/2 łyżeczki kolendry
sól
3 łyżki oliwy

Przygotowanie

Golonkę myjemy i osuszamy, cebule kroimy w drobna kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy imbir, sok z cytryny, sól, kolendrę, oliwę i dokładnie mieszamy. Smarujemy golonki marynatą i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 2h. Następnie pieczemy w temperaturze 180°C przez 1,5 h, dobrze co jakiś czas poledlewając sosem. Można również piec w rękawie, Podawać z brokułem. Smacznego!