logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore.

Podudzia z kurczaka z pomidorkami i świeżym rozmarynem

Składniki:

8 podudzi z kurczaka

4 ząbki czosnku

kilka gałązek rozmarynu

pomidorki koktajlowe

Sól himalajska O!

Pieprz czarny O!

Płatki Chilli O!

oliwa z oliwek

 

Przygotowanie

Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy i układamy w żaroodpornym naczyniu. Nacieramy solą himalajską O! i świeżo mielonym pieprzem O! Posypujemy świeżymi gałązkami rozmarynu i płatkami  Chilli O! Skrapiamy dość obficie oliwa z oliwek i odstawiamy do lodówki na 1,5 godziny. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Pieczemy mięso około 1,5 h, aż mięso będzie odchodzić od kości a skorka nabierze chrupkości  i złotobrązowego koloru. Danie najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniaczkami i mieszanką sałat. Smacznego!