logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore.

Ciasto ze śliwkami

Pałki z grilla w marynacie ziołowo – czosnkowej

Składniki:

8  pałek z kurczaka

Składniki marynaty:

2 czubate łyżeczki papryki słodkiej
2 płaskie łyżeczki soli
1 czubata łyżeczka majeranku
1 płaska łyżeczka rozmarynu
1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich
1 płaska łyżeczka oregano
1 płaska łyżeczka tymianku
pół płaskiej łyżeczki papryki ostrej
pół płaskiej łyżeczki pieprzu
6 przeciśniętych przez praskę ząbków czosnku
olej rzepakowy

Przygotowanie:

Składniki marynaty mieszamy, pałki myjemy, osuszamy następnie nacieramy gotową marynatą. Tak przygotowanego kurczaka wstawiamy do lodówki na kilka godzin, następnie ponownie pałki wymieszać z marynatą. Pałki z kurczaka grillujemy na tacce ok. 30 minut. Podawać ze świerzym pieczywem lub pieczonymi ziemniaczkami.

Smacznego 🙂