logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore.

Ciasto marchewkowe

Składniki:

4 marchewki

2 szklanka mąki

łyżeczka sody

łyżeczka proszku do pieczenia

łyżeczka cynamonu

4 jajka

1 szklanka cukru

1 szklanka oleju

pół szklanki cukru pudru

Przygotowanie:

Marchewki obierać i zetrzeć na tarce. W misce wymieszać przesianą mąkę, sodę, proszek, cynamon oraz szczyptę soli. W drugiej misce zmiksuj całe jajka z połową cukru na puszystą masę. Dodaj olej, połącz. Do płynnych składników wsyp suche, wymieszaj na jednolita masę . Dodaj marchewkę i wymieszaj dokładnie. Ciasto przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ok.50min w temp.180 stopni. Posyp cukrem pudrem. Smacznego!