logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore.

Ciasto kefirowo-brzoskwiniowe

Składniki:

1 szklanka kefiru

2,5 szklanki mąki Luksusowej O!

1 szklanka cukru

0,5 szklanki oleju

3 jajka

Puszka brzoskwiń w lekkiej zalewie O!

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

płatków migdałowe

cukier puder do posypania

 

Przygotowanie

Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić na kawałki. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia wymieszać razem. Następnie dodać kefir, olej i jajka. Przekładamy do blachy. Na wierzchu układamy brzoskwinie i posypujemy płatkami migdałów. Ciasto pieczemy w piekarniku w temp. 180 ° C ok. 45-50 min. Smacznego!